Eseménynaptár

2019. augusztus
H K SZ CS P SZO V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Hírek archívuma

2019. július 26.
„Nem programokban, hanem feladatokban gondolkodunk”


Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Hamarosan önkormányzati választások lesznek. Hogyan látja, sikerült megvalósítaniuk mindazt, amit 5 éve elterveztek?

Nehéz 5 évben gondolkodni, hiszen nálunk folyamatos munka zajlik. 2010 óta gyakorlatilag megállás nélkül a VII. kerület fejlődéséért dolgozunk. 2011- ben hívtuk életre az Erzsébet Terv fejlesztési programot, mely a legfontosabb infrastrukturális felújításokat tartalmazta, és amely azóta minden évben újabb és újabb elemmel bővül. Ha az elkészült beruházások listáját végignézzük, akkor elmondhatjuk, hogy nagyon sok minden megvalósult, ám azt nem gondolom, hogy ez a lista teljes. Bőven van még tennivalónk.

2019. július 25.
Nekik is köszönhetjük az egészségünket

Magyarországon július elsején minden évben megtartják a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot. Ez alkalomból Erzsébetváros önkormányzata is megemlékezett a kerület egészségügyi ellátásában dolgozókról, hogy egész éves önzetlen munkájukat megköszönje, elismerje. A testület megalapította az Egészséges Erzsébetvárosért díjat, hogy elismerje azokat, akik a gyógyító-megelőző ellátás területén hosszú évek óta kiemelkedő szakmai munkát végeznek a kerületi lakosság életminőségének javítása érdekében. 2019-ben e díjat dr. Bayer Éva gyermekfogász vehette át.

2019. július 25.
Friss zöldségek az erzsébetvárosi családok asztalán

Június 24–26. között immár negyedik alkalommal tartott vitamincsomag- akciót a Garay téren és a Klauzál Téri Vásárcsarnokban az önkormányzat. A nagy meleg a szervezők munkáját sem könnyítette meg, hiszen az akció ideje alatt folyamatosan arra törekedtek, hogy friss, minőségileg kifogástalan árut adjanak át a kártyabirtokosoknak. A jogosultság megállapítását meggyorsította egy idei fejlesztés, ugyanis a chippel ellátott kártyákat egy leolvasókészülék pillanatok alatt ellenőrizte.

2019. június 28.
Megújuló város, egyedülálló fejlesztések

Az önkormányzat képviselő- testülete 2019. február 11-én elfogadta a 2019. évi Erzsébet Terv fejlesztési elképzeléseit. 
A program keretében idén is újabb utcák, közterületek, bölcsődék, oktatási intézmények és kulturális intézmények újultak és újulnak meg.
Átadták a 15-ös tömb területén épült közparkot


Erzsébetváros szívében, a Kazinczy– Dob–Nagy Diófa utca által határolt területen az 1980-as évek közepe óta egy közel egyhektáros terület hevert parlagon, miután az utolsó jelentős budapesti tömbrehabilitáció során kilenc társasházat bontottak el ott. A 15-ös tömb néven ismert terület végleges funkciójának kialakításához rögös út vezetett, amelyet félresikerült koncepciójú zárt parki kialakítás, megkezdett, majd félbehagyott és visszatemetett mélygarázs is szegélyezett. Az időközben balesetveszélyessé vált terület rekultivációja 2016-ban történt meg, a korábbi épületbontások során visszamaradt pincék, épületalapok végleges elbontását végezték el ekkor.

2019. június 27.
Oázis a város szívében

„Megálmodtuk, és közösen megvalósítottuk Erzsébetváros legnagyobb pihenőparkját”

 

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Interjúnk apropója most egy egyedülálló kerületi fejlesztés, mesélne róla?

Közel három évnyi előkészítés és megfeszített munka után örömmel jelenthetem be, hogy június 24-én átadtuk Erzsébetváros legnagyobb közparkját.

 

A közel 4000 négyzetméteres zöld pihenőpark Belső-Erzsébetvárosban a Kazinczy–Dob–Nagy Diófa utca által határolt területen található.

 

A legnagyobb büszkeség számomra, hogy ezt a zöld oázist az ott lakó erzsébetvárosiakkal közösen álmodtuk és valósítottuk meg.

2019. június 01.
Tankerületi látogatás

Erzsébetvárosban található az ország legnagyobb tankerületi központja, a Belső-Pesti Tankerületi Központ, melyet május elején meglátogatott Vattamány Zsolt polgármester és dr. Bajkai István országgyűlési képviselő. A központ vezetőjével, dr. Tolnai Mariannával részletes egyeztetésen átbeszélték a tankerület feladatait és további teendőit. „Számos programban együttműködtünk eddig is a Belső-Pesti Tankerületi Központtal, és bízom benne, hogy a jövőben még szorosabbra fűzhetjük munkakapcsolatunkat. Fontos, hogy az erzsébetvárosi diákok a lehető legjobb oktatásban részesülhessenek, és ezért a tankerülettel együtt mi is mindent meg fogunk tenni!” – osztotta meg gondolatait Vattamány Zsolt polgármester a találkozót követően.

2019. május 31.
Tavaszi megmérettetés

Csaknem kétezren futottak a kerületi sportnapon

Az erzsébetvárosiak kedvenc futónapját a megszokottól eltérően idén tavaszszal rendezték meg. Bár az idő nem igazán kedvezett a kültéri sportok szerelmeseinek, ennek ellenére nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. 1911 nevezőt regisztrálhattak a szervezők a 7. Kerületi Futó- és Gyaloglónapon.


2019. május 31.
Rekordszámú résztvevővel zárult a húsvéti akció

Erzsébetvárosban immár hagyomány, hogy az önkormányzat a húsvét előtt ajándékkal kedveskedik a városkártyával rendelkezőknek. Idén már negyedik alkalommal sikerült szebbé tenni az erzsébetvárosiak ünnepét azzal, hogy húsvéti kötözött sonkát vehettek át városkártyájuk felmutatásával. Az április 15–17. között megrendezett akción közel 7500 db sonkát vihettek haza a jogosultak, így ez volt eddig a legsikeresebb városkártyás rendezvény. Az akcióból megmaradt sonkák is jó helyre kerültek: azokat az önkormányzat a Fasori Református Egyházközség, a Budapesti Autonóm Gyülekezet, a Fasori Evangélikus Egyházközség és a Budapesti Görögkatolikus Egyházközség számára juttatta el. A következő akcióra sem kell sokat várni, ugyanis június 24–26. között vitamincsomag átvételére lesz lehetőség az Erzsébetváros Kártyával.

2019. május 30.
Gondoskodunk a nyári élményekről

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az elmúlt hetek időjárásából nem, de a naptárra pillantva látható, hogy két hét múlva beköszönt a nyári szünet. Hogyan készül rá az önkormányzat?

Bár az iskolákban még csak most kezdődik az utolsó nagy hajrá időszaka, nem árt felkészülni a nyárra, hiszen június közepétől a nevelési-oktatási intézményekben megkezdődik a nyári szünet. Tudjuk jól, hogy a fiatalok mennyire várják ezt az időszakot, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szülőknek sok szempontból ez egy megterhelő időszak. Mind anyagilag, mind infrastruktúra szempontjából nehéz megoldani ezt a két és fél hónapos időszakot, a többgyermekes családok esetében ez különösen igaz. Próbálunk segíteni, ahol tudunk, programok szervezésével és anyagi támogatással is. Ez utóbbi célt szolgálja a nagycsaládos és egyszülős családok támogatására vonatkozó pályázatunk.

2019. március 08.
Női lélek férfi szemmel

 

Idézet a Fiatal Családosok Klubjának Női lélek férfi szemmel című nőnapi kiadványából.


OLDALAK:
1

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek