Eseménynaptár

2018. április
H K SZ CS P SZO V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Hírek archívuma

2017. április 29.
A kultúra fontos része Erzsébetváros életének

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Ön szerint miért fontos, hogy egy kerület kulturális és egészségügyi programokat is nyújtson az ott élőknek?
 

Mindig kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségtudatos életmódra és a megelőzésre itt, Erzsébetvárosban. Évekkel ezelőtt, amikor elindítottuk ingyenes szűrőnapjainkat, láttuk, mekkora igény mutatkozik egészségmegőrző programjainkra, ezért évről évre bővítettük, színesítettük ezeket. Eleinte inkább az idősebb korosztály vette igénybe a szolgáltatásokat, mára azonban egyre több fiatal vesz részt a szűréseken, a családok részéről is nagy az érdeklődés. A kulturális programok mindig is szerves részét képezték a kerület életének, az a tapasztalat, hogy minden évben újabb fesztiválok, programok jelennek meg a palettán, vonzzák ide a látogatókat.

Idén is számos rendezvényt szervezünk, támogatunk, ezek közül több már hagyománnyá vált, ám sok újdonsággal is találkozhat a kultúra iránt érdeklődő közönség.
 

Mesélne ezekről a rendezvényekről bővebben?
 

Rendezvényeink sora március végén a Rejtő Jenő-héttel indult, melyet az író születésének 112. évfordulója inspirált. Felavattuk a Gondolatok kövét, és humormaratont is tartottunk a pesti kabaré aranykorából, melynek első előadását Rejtő Jenő szülőházának udvarán rendeztük meg. Folytatódik az Erzsébetvárosi Zöld7, amely minden évben a környezettudatosság köré épül. Április legvégén pedig több mint egy héten át az eddigi legnagyobb szabású egészséghetünkre várjuk az érdeklődőket, melyhez idén először csatlakozik a jól ismert Richter Egészségváros programsorozat is. Ezt követően május elején a kultúra szerelmeseinek kedvezünk a Zsidó Művészeti Napokkal, melynek fellépő művészeit a napokban mutattuk be egy sajtótájékoztatón.


Ezek a rendezvények mennyiben szólnak a kerületi lakosoknak, a szélesebb közönségnek vagy éppen a turistáknak?

 

A belvárosi elhelyezkedés miatt nagyon népszerű célpont Erzsébetváros, hiszen egy központi helyen tartott rendezvény mindig sok érdeklődőt vonz, így rengeteg megkeresést kapunk. Úgy hiszem, ezzel a kerület is jól jár, hiszen a programok egy része ingyenesen is igénybe vehető.

A saját rendezvényeink ötletei legtöbbször az erzsébetvárosiak visszajelzései alapján születnek, így hamar népszerűvé válnak a lakosság körében. A 7. kerületben élők igénylik a minél sokszínűbb kikapcsolódási lehetőségeket, a visszajelzések alapján azt tapasztalom, hogy várják az újabbnál újabb impulzusokat, mi pedig próbálunk ennek eleget tenni.


Van-e arra lehetőség, hogy a lakosság álljon a kezdeményezések élére?
 

Erzsébetvárosban számos civil szerveződés működik a lakosság körében, melyek évről évre fordulhatnak az önkormányzathoz ötleteikkel, véleményeikkel. A napokban írtuk ki civil és közművelődési pályázatunkat, amelyeken keresztül támogatni tudjuk ezeket az elképzeléseket. Mivel egyre nagyobb az érdeklődés, a keretösszeget is folyamatosan emeljük. Bízom benne, hogy idén is értékes programokkal, színvonalas kikapcsolódási lehetőségekkel járulnak hozzá a kerület kulturális életéhez.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek