Eseménynaptár

2019. június
H K SZ CS P SZO V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Hírek archívuma

2018. február 22.
Elfogadta 2018. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

Február tizennegyediki ülésén elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat idei költségvetését, mely az előző hét évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételével nem tervez, illetve a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozza finanszírozni.


„A kerület pénzügyi helyzete az idei évben is stabil alapokon nyugszik, mely lehetővé teszi, hogy folytatódjanak a már megkezdett felújítások és beruházások Erzsébetvárosban. 2018-ban fontos célkitűzés a közterületek, intézmények és társasházak fejlesztése, a köztisztasági és rendvédelmi helyzet további javítása, emellett még több lehetőség nyílik arra, hogy különböző támogatási formákkal, kedvezményekkel segítsük az erzsébetvárosi családok mindennapjait” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.


Az önkormányzat gazdálkodása lehetővé teszi, hogy ebben az évben is folytatódjanak a fejlesztések az Erzsébet Terv program keretein belül. Az önkormányzat tervei szerint elvégzik a Garay tér és a balatonmáriafürdői üdülő fejlesztését, valamint a közterületi illemhelyek felújítását. Idén nagyobbra cserélik az utcai szemetes edényeket, új közterületi illemhelyeket létesítenek, és új takarítógépeket, haszongépjárműveket is vásárolnak, illetve kialakítanak egy kültéri egészségmegőrző- és fitneszparkot is a kerületben.


A járdafelújítások és gyalogátkelőhelyek felújításai mellett a legnagyobb beruházások közé sorolhatóak az újabb útfelújítások: megújul többek között a Madách Imre út, a Kürt utca, a Jobbágy utca, a Peterdy utca, a Nefelejcs utca, a Murányi utca, valamint a Dob, a Csengery, a Hársfa és a Péterfy Sándor utcák két-két szakasza. Emellett több iskola, óvoda, bölcsőde, szociális otthon és rendelő lesz modernebb.


Erzsébetvárosban a helyi szociális rendelet módosítása értelmében nő az egyes gyermekekhez kapcsolódó támogatások jövedelemhatára, mely lehetőséget teremt arra, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok szélesebb köre juthasson hozzá a különféle hozzájárulásokhoz. A módosítás a gyermekvédelmi és beiskolázási települési támogatást, valamint a táborozási és az ösztöndíjtámogatást érinti. Emellett pályázat keretében lehetőség lesz a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésével összefüggő támogatás igénylésére, valamint szintén pályázat keretében az önkormányzat segítséget nyújt a nagycsaládosok és egyszülős családok belföldi üdüléséhez is.


Továbbra is elérhetőek az Erzsébetváros Kártya program keretei között biztosított kedvezmények, az idei évben is nagyszabású akciókkal készül az önkormányzat.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek