Eseménynaptár

2019. január
H K SZ CS P SZO V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Hírek archívuma

2017. szeptember 27.
Felújítás az Alsóerdősori Bárdos Lajos iskolában

Az Alsóerdősori Bárdos Lajos iskolában a részleges felújítási munkálatok is folytatódtak idén, melyek során:


• 8 tanterem és a természettudományi labor újult meg,

• a régi parkettákat felcsiszolták, a falakat lefestették,

• új padlóburkolatot fektettek le a földszinti folyosón, a közlekedőben és ebédlőben,

• az ebédlőben kicserélték a kézmosókat,

• acél védőrácsokat szereltek az udvari ablakokra,

• a játszószigeteknél a játékok körül új eséscsillapító burkolatot tettek le,

• és teljes felújításon esett át az iskola liftje.

2017. szeptember 25.
Európai Uniós támogatásból korszerűsít a kerület

Két hetedik kerületi épület épületenergetikai korszerűsítésére több mint 166 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat, melyet a Kohéziós Alap finanszíroz. Ezáltal megújul idén a Dózsa György Úti Idősek Otthona és az Alsóerdősori Iskola is.

2017. szeptember 21.
Konszenzusra épül a kerületi rendelet módosítása

Interjú Vattamány Zsolttal

Véget ért a nyári szezon, gondolja, hogy nyugodtabb időszak következik a kerület életében?

Ebben a kerületben nyáron sem áll le az élet, sőt, minden hétre jut egy kulturális program, gasztro fesztivál, családi nap vagy koncert. Erzsébetváros különlegessége és belvárosi jellege miatt nagyon népszerű a nyári, szabadtéri rendezvények szempontjából, illetve a jó idő beköszöntével sok turista is Budapestet választja úti céljául. Ha csak az elmúlt heteket vesszük figyelembe: volt Sólet Fesztivál, elkezdődött a népszerű Zsidó Kulturális Fesztivál, de hatalmas sikert aratott a szeptember elején megrendezett 7. Örkény Kert is. Szeptember végén pedig negyedik alkalommal rendezzük meg a VII. kerületi Futó- és Gyaloglónapunkat a Városligetben, melyre várunk minden sportolni vágyó kerületit és érdeklődőt.

2017. június 24.
Egyre népszerűbb a városkártya

Interjú Vattamány Zsolttal 

Újabb szolgáltatásokkal bővült a kerületi városkártya-program, mesélne erről bővebben? 

Számos elfogadóhellyel és minden hónapban új lehetőségekkel egészül ki az erzsébetvárosi kártya-program, amely nagy örömmel tölt el. 

Májustól például ingyenesen sportolhatnak a VII. kerületi kártyabirtokosok az Egészségfejlesztési Pontban, amely hozzásegítheti őket az egészségtudatos életmódhoz. Ezenkívül az időseknek szóló ingyenes programjainkat ezentúl nemcsak a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ nyugdíjas korú ellátottjai, hanem a városkártyával rendelkező nyugdíjasok is igénybe vehetik. Továbbá csatlakozott hozzánk a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár is, ahol szintén jelentős kedvezményekben részesülhetnek az olvasás iránt rajongók. A tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a másfél éve életre hívott program elérte célját: a kártyabirtokosok egy erős közösséget alkotnak, akiknek fontos a támogatásunk. 

2017. június 24.
Pattogtak a labdák a Madách téren

Június 8-án kosárlabdázók – profik és amatőrök – lepték el a Madách teret, mivel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) szervezésében itt állították ki a kosárlabda Európa-bajnokság trófeáját és a kontinensviadal hivatalos labdáját, ennek alkalmából pedig szórakoztató, sportos programokat is szerveztek a közönségnek. Volt 3 pontos dobóverseny és labdapörgetés ujjon, a FaceTeam akrobatikus kosárbemutatóját, valamint a Budaörsi Vivace Táncegyesület cheerleader produkcióját is megtekinthették a látogatók, és találkozhattak a magyar válogatott férfi kosárlabdacsapat két tagjával is. 

2017. június 22.
Ingyenes koncert az „Idősek” programsorozat keretében

Június 8-án tartották a kerületi időseknek szóló rendezvénysorozat első programját, melynek keretében 150 fő lehetett részese egy csodálatos élőzenei élménynek a K11 Művészeti és Kulturális Központban a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekarának koncertjén. A rendezvény résztvevőit Vattamány Zsolt polgármester köszöntötte, aki beszédében ismertette az „Idősek” programsorozat következő állomásait. Idén négy nagyszerű esemény valósul még meg: 

• július 12-én háromórás dunai sétahajózáson vehetnek részt az érdeklődők; 

• szeptember 29-én ismét a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekara ad koncertet a K11 Művészeti és Kulturális Központban; 

• október 2-án borkóstolóval egybekötött kirándulást szerveznek a szekszárdi borvidékre; 

• november 7-én pedig csemői Tamás Tanyára kirándulhatnak a jelentkező idősek, ahol egy hagyományos disznóvágást tartanak majd. 

2017. június 07.
Bölcsődék napja Erzsébetvárosban

A bölcsődékben folyó nevelőgondozó tevékenységnek meghatározó szerepe van a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődésében, valamint az anyák munkába állásának elősegítésében és támogatásában. Magyarországon 2010 óta április 21-e a bölcsődék napja, amely államilag elismert ünnepnapnak számít.

2017. május 30.
Méltóképp köszöntjük legifjabb polgárainkat

Babaköszöntő ajándékot kap minden kerületi újszülött, erről döntött nemrég a képviselő-testület. Módosították az Erzsébetvárosban született ifjú állampolgárok és a legalább 20 esztendeje itt élő 80 éven felüliek kerületi polgárként való köszöntését szabályozó önkormányzati rendeletet, mely újabb egyszeri támogatással, az újszülöttek tiszteletére és köszöntésére átadható babacsomaggal egészült ki.

2017. április 29.
„Várunk vissza benneteket, már most hiányoztok”

Rendhagyó búcsúval köszönt el elavult nézőterétől az Örkény Színház április elsején. A közönséget ezúttal a meghívott pártoló tagok és a társulat művészei alkották, akik utoljára ülhettek be a régi székekbe.

2017. április 29.
A kultúra fontos része Erzsébetváros életének


Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Ön szerint miért fontos, hogy egy kerület kulturális és egészségügyi programokat is nyújtson az ott élőknek?

 

Mindig kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségtudatos életmódra és a megelőzésre itt, Erzsébetvárosban. Évekkel ezelőtt, amikor elindítottuk ingyenes szűrőnapjainkat, láttuk, mekkora igény mutatkozik egészségmegőrző programjainkra, ezért évről évre bővítettük, színesítettük ezeket. Eleinte inkább az idősebb korosztály vette igénybe a szolgáltatásokat, mára azonban egyre több fiatal vesz részt a szűréseken, a családok részéről is nagy az érdeklődés. A kulturális programok mindig is szerves részét képezték a kerület életének, az a tapasztalat, hogy minden évben újabb fesztiválok, programok jelennek meg a palettán, vonzzák ide a látogatókat.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek