Eseménynaptár

2020. július
H K SZ CS P SZO V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Hírek archívuma

2019. július 23.
Polgármesteri dicséret

Kiváló szakmai teljesítménye elismeréseként polgármesteri dicséretben részesítette Erzsébetváros önkormányzata dr. Sótonyi Péter Tamásnét. A Molnár Antal Zeneiskola pedagógusa élete fő hivatásának tartja a tanítást, a zenei nevelést. 1991-től volt az iskola vezető szolfézstanára, és azóta tanítja a „B” tagozatos, a különleges zenei képességű gyermekeket. A VII. kerület bővelkedik egyházi iskolákban, így nem lehet figyelmen kívül hagyni azokat az igényeket, amelyeket ezekkel az iskolákkal, így a zenetanárokkal szemben is támasztanak a szülők gyermekeik zenei nevelése terén. 

2019. június 29.
Lovas program Kiskunlacházán

Az elmúlt évekhez hasonlóan az önkormányzat ismét lovas programot szervezett a kerületi alsó tagozatos diákok és óvodások részére. A május 20. és június 4. között megtartott programsorozaton több mint tíz óvoda és iskola vett részt. Az esős idő ellenére a kiskunlacházi Lovas Klubban rendezett esemény számos lehetőséget kínált a gyerekeknek a hasznos és szórakoztató időtöltésre. Megismerkedhettek a lovardai szabályokkal, az állatokkal, eszközökkel, emellett zárt karámban egyenként lovagolhattak három képzett, nagy pónilovon, vizsgázott lovas edzők közreműködésével. 

2019. június 29.
Konferencia a Csányi 5-ben

„Mi közöm hozzá? – Az emlékezés kultúrája” – ezzel a címmel szervezett konferenciát az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár és az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége a Csányi utcában. A konferencia megnyitóján köszöntőt mondott Vattamány Zsolt polgármester, aki hangsúlyozta, hogy az emlékezés tesz bennünket emberré, és különösen fontos, hogy a múltat időről időre mérlegre helyezzük, hogy okulhassunk belőle. 

2019. június 28.
Megújuló város, egyedülálló fejlesztések

Az önkormányzat képviselő- testülete 2019. február 11-én elfogadta a 2019. évi Erzsébet Terv fejlesztési elképzeléseit. 
A program keretében idén is újabb utcák, közterületek, bölcsődék, oktatási intézmények és kulturális intézmények újultak és újulnak meg.
Átadták a 15-ös tömb területén épült közparkot


Erzsébetváros szívében, a Kazinczy– Dob–Nagy Diófa utca által határolt területen az 1980-as évek közepe óta egy közel egyhektáros terület hevert parlagon, miután az utolsó jelentős budapesti tömbrehabilitáció során kilenc társasházat bontottak el ott. A 15-ös tömb néven ismert terület végleges funkciójának kialakításához rögös út vezetett, amelyet félresikerült koncepciójú zárt parki kialakítás, megkezdett, majd félbehagyott és visszatemetett mélygarázs is szegélyezett. Az időközben balesetveszélyessé vált terület rekultivációja 2016-ban történt meg, a korábbi épületbontások során visszamaradt pincék, épületalapok végleges elbontását végezték el ekkor.

2019. június 28.
Róth Miksa-szobrot avattak

Kolodko Mihály Róth Miksát ábrázoló szobrát a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan június 18-án adták át a Róth Miksa Emlékmúzeum részét képező Róth Szalonban. A tervek szerint az idei évben több Kolodko-szobrot is átadnak majd a kerületben, így a Róth Miksa-szobor egyúttal egy nagyobb ívű rendezvénysorozat előhírnöke is. 

2019. június 27.
Oázis a város szívében

„Megálmodtuk, és közösen megvalósítottuk Erzsébetváros legnagyobb pihenőparkját”

 

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Interjúnk apropója most egy egyedülálló kerületi fejlesztés, mesélne róla?

Közel három évnyi előkészítés és megfeszített munka után örömmel jelenthetem be, hogy június 24-én átadtuk Erzsébetváros legnagyobb közparkját.

 

A közel 4000 négyzetméteres zöld pihenőpark Belső-Erzsébetvárosban a Kazinczy–Dob–Nagy Diófa utca által határolt területen található.

 

A legnagyobb büszkeség számomra, hogy ezt a zöld oázist az ott lakó erzsébetvárosiakkal közösen álmodtuk és valósítottuk meg.

2019. június 01.
Tankerületi látogatás

Erzsébetvárosban található az ország legnagyobb tankerületi központja, a Belső-Pesti Tankerületi Központ, melyet május elején meglátogatott Vattamány Zsolt polgármester és dr. Bajkai István országgyűlési képviselő. A központ vezetőjével, dr. Tolnai Mariannával részletes egyeztetésen átbeszélték a tankerület feladatait és további teendőit. „Számos programban együttműködtünk eddig is a Belső-Pesti Tankerületi Központtal, és bízom benne, hogy a jövőben még szorosabbra fűzhetjük munkakapcsolatunkat. Fontos, hogy az erzsébetvárosi diákok a lehető legjobb oktatásban részesülhessenek, és ezért a tankerülettel együtt mi is mindent meg fogunk tenni!” – osztotta meg gondolatait Vattamány Zsolt polgármester a találkozót követően.

2019. május 31.
Tavaszi megmérettetés

Csaknem kétezren futottak a kerületi sportnapon

Az erzsébetvárosiak kedvenc futónapját a megszokottól eltérően idén tavaszszal rendezték meg. Bár az idő nem igazán kedvezett a kültéri sportok szerelmeseinek, ennek ellenére nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. 1911 nevezőt regisztrálhattak a szervezők a 7. Kerületi Futó- és Gyaloglónapon.


2019. május 31.
Rekordszámú résztvevővel zárult a húsvéti akció

Erzsébetvárosban immár hagyomány, hogy az önkormányzat a húsvét előtt ajándékkal kedveskedik a városkártyával rendelkezőknek. Idén már negyedik alkalommal sikerült szebbé tenni az erzsébetvárosiak ünnepét azzal, hogy húsvéti kötözött sonkát vehettek át városkártyájuk felmutatásával. Az április 15–17. között megrendezett akción közel 7500 db sonkát vihettek haza a jogosultak, így ez volt eddig a legsikeresebb városkártyás rendezvény. Az akcióból megmaradt sonkák is jó helyre kerültek: azokat az önkormányzat a Fasori Református Egyházközség, a Budapesti Autonóm Gyülekezet, a Fasori Evangélikus Egyházközség és a Budapesti Görögkatolikus Egyházközség számára juttatta el. A következő akcióra sem kell sokat várni, ugyanis június 24–26. között vitamincsomag átvételére lesz lehetőség az Erzsébetváros Kártyával.

2019. május 31.
Bölcsődék napja Erzsébetvárosban

A bölcsőde intézményének, a benne folyó nevelő-gondozó tevékenységnek meghatározó szerepe van a gyermekek harmonikus fejlődésében, valamint az anyák munkába állásának támogatásában. Magyarországon 2010 óta a bölcsődék napja államilag elismert ünnepnap.

Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ minden évben ünnepséget ad a bölcsődei dolgozók számára, melyet idén április 23-án rendeztek meg.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek