Eseménynaptár

2019. július
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Hírek

2019. június 01.
Tankerületi látogatás

Erzsébetvárosban található az ország legnagyobb tankerületi központja, a Belső-Pesti Tankerületi Központ, melyet május elején meglátogatott Vattamány Zsolt polgármester és dr. Bajkai István országgyűlési képviselő. A központ vezetőjével, dr. Tolnai Mariannával részletes egyeztetésen átbeszélték a tankerület feladatait és további teendőit. „Számos programban együttműködtünk eddig is a Belső-Pesti Tankerületi Központtal, és bízom benne, hogy a jövőben még szorosabbra fűzhetjük munkakapcsolatunkat. Fontos, hogy az erzsébetvárosi diákok a lehető legjobb oktatásban részesülhessenek, és ezért a tankerülettel együtt mi is mindent meg fogunk tenni!” – osztotta meg gondolatait Vattamány Zsolt polgármester a találkozót követően.

2019. május 31.
Tavaszi megmérettetés

Csaknem kétezren futottak a kerületi sportnapon

Az erzsébetvárosiak kedvenc futónapját a megszokottól eltérően idén tavaszszal rendezték meg. Bár az idő nem igazán kedvezett a kültéri sportok szerelmeseinek, ennek ellenére nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. 1911 nevezőt regisztrálhattak a szervezők a 7. Kerületi Futó- és Gyaloglónapon.


2019. május 31.
Rekordszámú résztvevővel zárult a húsvéti akció

Erzsébetvárosban immár hagyomány, hogy az önkormányzat a húsvét előtt ajándékkal kedveskedik a városkártyával rendelkezőknek. Idén már negyedik alkalommal sikerült szebbé tenni az erzsébetvárosiak ünnepét azzal, hogy húsvéti kötözött sonkát vehettek át városkártyájuk felmutatásával. Az április 15–17. között megrendezett akción közel 7500 db sonkát vihettek haza a jogosultak, így ez volt eddig a legsikeresebb városkártyás rendezvény. Az akcióból megmaradt sonkák is jó helyre kerültek: azokat az önkormányzat a Fasori Református Egyházközség, a Budapesti Autonóm Gyülekezet, a Fasori Evangélikus Egyházközség és a Budapesti Görögkatolikus Egyházközség számára juttatta el. A következő akcióra sem kell sokat várni, ugyanis június 24–26. között vitamincsomag átvételére lesz lehetőség az Erzsébetváros Kártyával.

2019. május 30.
Gondoskodunk a nyári élményekről

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az elmúlt hetek időjárásából nem, de a naptárra pillantva látható, hogy két hét múlva beköszönt a nyári szünet. Hogyan készül rá az önkormányzat?

Bár az iskolákban még csak most kezdődik az utolsó nagy hajrá időszaka, nem árt felkészülni a nyárra, hiszen június közepétől a nevelési-oktatási intézményekben megkezdődik a nyári szünet. Tudjuk jól, hogy a fiatalok mennyire várják ezt az időszakot, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szülőknek sok szempontból ez egy megterhelő időszak. Mind anyagilag, mind infrastruktúra szempontjából nehéz megoldani ezt a két és fél hónapos időszakot, a többgyermekes családok esetében ez különösen igaz. Próbálunk segíteni, ahol tudunk, programok szervezésével és anyagi támogatással is. Ez utóbbi célt szolgálja a nagycsaládos és egyszülős családok támogatására vonatkozó pályázatunk.

2019. március 08.
Női lélek férfi szemmel

 

Idézet a Fiatal Családosok Klubjának Női lélek férfi szemmel című nőnapi kiadványából.


2019. február 28.
Elindult az Erzsébetvárosi Életmentő Program

21 helyszínen lehet azonnal életet menteni a kerületben


Tizenöt VII. kerületi helyszínre helyezett ki Erzsébetváros önkormányzata életmentő defibrillátor készülékeket, melyekkel azonnali segítséget lehet nyújtani hirtelen szívmegállás esetén a mentők kiérkezéséig. Így a kerületben már 21 helyszínen lehet azonnal életet menteni.

2019. február 28.
Az együttműködés a fejlődés kulcsa

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

Hogyan alakult a tavalyi év az önkormányzat életében?

A 2018-as évünket sok szempontból sikeresnek ítélem, ugyanakkor az évértékelők idején mindig kettős érzések vannak bennem, hiszen egy ekkora város ügyeit nem lehet bizonyos dátumtól dátumig befejezettnek tekinteni. Ez folyamatos munka, mely nemcsak éveken, olykor ciklusokon is átível. Sikerült megvalósítanunk a terveink nagyobb részét, és vannak előkészített, valamint folyamatban lévő projektjeink is.

2019. február 03.
A budapesti gettó felszabadulásának emlékére

A budapesti gettó felszabadulásának emlékére


A Szálasi-kormány rendelete értelmében Erzsébetváros területén 1944. december elején felállított nagy gettóban több ezer ártatlan zsidó ember lelte halálát a vészkorszak sötét és tragikus napjaiban. 2019 januárjában a hazai zsidó közösségek a budapesti gettó felszabadulásának 74. évfordulójára emlékeztek.

2019. február 02.
„Ami látható, és ami láthatatlan” – Könyvbemutató a Csányi 5-ben

„Ami látható, és ami láthatatlan” – Könyvbemutató a Csányi 5-ben

2018. december 12-én az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár adott otthont az „Ami látható, és ami láthatatlan” című, Erzsébetváros zsidó kulturális örökségét feldolgozó kötet bemutatójának. Az első ízben 2013-ban megjelent könyv módosított kiadásának szakmai ismertetését dr. habil. Szívós Erika vállalta. Az eseményen megjelenteket Vattamány Zsolt polgármester köszöntötte.

2019. január 31.
Karácsonyfa városkártyával

2018-ban is érdemes volt kiváltania az Erzsébetváros Kártyát annak, aki még nem tette meg, hiszen majdnem 3000 fenyőfa talált gazdára az ünnepek előtt az önkormányzati akció keretein belül. Az átlagosan egyméteres fákat a városkártya felmutatásával kaphatták meg ingyenesen a kerületiek, és Erzsébetváros központi részén, a Klauzál Téri Vásárcsarnok aulájában vehették át azokat. Az idei akció is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így számos család ünnepét tette szebbé ez az ajándék. A városkártyával kapcsolatos következő akció a húsvéti ünnepekre várható.

OLDALAK:
1

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek