Eseménynaptár

2018. április
H K SZ CS P SZO V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Hírek

2018. február 23.
2018 első erzsébetvárosi babáját köszöntötték

Erzsébetváros önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a kerületi családok minél szélesebb körű támogatását. Ennek megfelelően évek óta hagyomány, hogy az adott évben elsőként született gyermeket és családját személyesen köszöntik a kerület vezetői. Az idei esztendő első VII. kerületi babája, Budai Hanna január 10-én látta meg a napvilágot a Péterfy Sándor utcai kórházban, így a négytagúra bővült Budai családot Vattamány Zsolt polgármester és dr. Vető Marietta alpolgármester látogatta meg Hernád utcai otthonában.

2018. február 22.
Elfogadta 2018. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

Február tizennegyediki ülésén elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat idei költségvetését, mely az előző hét évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételével nem tervez, illetve a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozza finanszírozni. „A kerület pénzügyi helyzete az idei évben is stabil alapokon nyugszik, mely lehetővé teszi, hogy folytatódjanak a már megkezdett felújítások és beruházások Erzsébetvárosban.

2018. január 25.
Útmutatást nyújt a kerületiek döntése

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az újév küszöbén mi foglalkoztatja leginkább Erzsébetváros polgármesterét?

Két nagyon fontos tennivalónk is van ennek az évnek az első szakaszában. Elsőként az idei költségvetés megtervezését említeném, amely alapja a működésünknek, a kerület további fejlődésének, és természetesen meghatározó szerepet tölt be Erzsébetváros gazdasági stabilitásában is.

Megnyugtató, hogy hosszú évek óta szilárd alapokon nyugszik az önkormányzat működése,

és hetek óta azon dolgozunk, hogy ez 2018-ban is így maradjon. A másik nagy feladatunk a február 18-i erzsébetvárosi népszavazás megszervezése, lebonyolítása. 

(Folytatás a Bővebben gombra kattintva olvasható)

2018. január 10.
Újabb döntések a köztisztaságért

Erzsébetváros önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy novembertől újabb többletforrást biztosít, valamint átszervezéssel is segíteni kívánja a kerület közterületeinek takarítását. Ezzel kapcsolatban már októberben is elfogadta kiegészítő források biztosítását, de szakemberek és a lakosság visszajelzése alapján további változtatásokra van szükség, hogy Erzsébetváros utcái és közterületei minél tisztábbak legyenek.

2017. december 27.
A szociális munka napja

A szociális ágazatban dolgozók egész évben arra törekszenek, hogy ellátottaik, ügyfeleik számára megfelelő szolgáltatást nyújtsanak. A szociális munka napja kiváló alkalmat biztosít a szociális szakma területén dolgozó kollégák áldozatos és felelősségteljes munkájának elismerésére. Erzsébetvárosban november 23-án ünnepelték a szociális munka napját a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében. 

2017. december 17.
Mozgáscentrum nyílt a Lövölde térnél

November 17‒18-án kétnapos rendezvény keretében nyitotta meg Mozgáscentrumát a Lövölde tér 7. szám alatt a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ. A nyitórendezvényen Vattamány Zsolt polgármester az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. 

2017. december 15.
Tűzfal a cirkuszművészet tiszteletére

Novemberben átadták Erzsébetváros legújabb felújított tűzfalán azt az Almássy tér 3. szám alatt található, gigantikus méretű falfestményt, melyet a cirkuszművészet megszületésének évfordulója ihletett. A 2013-ban indult kerületi „TűzfalRehab” program részeként az önkormányzat ezidáig 21 tűzfalat dekoráltatott ki.

A legújabb épületdekoráció témájaként a 250 éves európai cirkuszművészet bemutatását jelölték meg, hogy felhívják a figyelmet e művészeti ágra és a cirkuszművészet magyar hagyományokhoz való erős kötődésére. A szóban forgó falfestményt Erzsébetváros és egyben Budapest legnagyobb felületű tűzfaldíszei között tartják számon. 

2017. szeptember 27.
Felújítás az Alsóerdősori Bárdos Lajos iskolában

Az Alsóerdősori Bárdos Lajos iskolában a részleges felújítási munkálatok is folytatódtak idén, melyek során:


• 8 tanterem és a természettudományi labor újult meg,

• a régi parkettákat felcsiszolták, a falakat lefestették,

• új padlóburkolatot fektettek le a földszinti folyosón, a közlekedőben és ebédlőben,

• az ebédlőben kicserélték a kézmosókat,

• acél védőrácsokat szereltek az udvari ablakokra,

• a játszószigeteknél a játékok körül új eséscsillapító burkolatot tettek le,

• és teljes felújításon esett át az iskola liftje.

2017. szeptember 25.
Európai Uniós támogatásból korszerűsít a kerület

Két hetedik kerületi épület épületenergetikai korszerűsítésére több mint 166 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat, melyet a Kohéziós Alap finanszíroz. Ezáltal megújul idén a Dózsa György Úti Idősek Otthona és az Alsóerdősori Iskola is.

2017. szeptember 21.
Konszenzusra épül a kerületi rendelet módosítása

Interjú Vattamány Zsolttal

Véget ért a nyári szezon, gondolja, hogy nyugodtabb időszak következik a kerület életében?

Ebben a kerületben nyáron sem áll le az élet, sőt, minden hétre jut egy kulturális program, gasztro fesztivál, családi nap vagy koncert. Erzsébetváros különlegessége és belvárosi jellege miatt nagyon népszerű a nyári, szabadtéri rendezvények szempontjából, illetve a jó idő beköszöntével sok turista is Budapestet választja úti céljául. Ha csak az elmúlt heteket vesszük figyelembe: volt Sólet Fesztivál, elkezdődött a népszerű Zsidó Kulturális Fesztivál, de hatalmas sikert aratott a szeptember elején megrendezett 7. Örkény Kert is. Szeptember végén pedig negyedik alkalommal rendezzük meg a VII. kerületi Futó- és Gyaloglónapunkat a Városligetben, melyre várunk minden sportolni vágyó kerületit és érdeklődőt.

OLDALAK:
1

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek