Eseménynaptár

2019. február
H K SZ CS P SZO V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       

Hírek

2018. május 04.
Erzsébetvárosi Zöld7

Erzsébetvárosban immár hagyományosan minden évben megrendezik az Erzsébetvárosi Zöld7 elnevezésű programsorozatot a környezettudatosság jegyében. Április 20. és 27. között rengeteg eseményt szerveztek az érdeklődő kerületieknek, kicsiket, nagyokat és családokat is vártak több helyszínen.

Április 20-án a Klauzál teret takarították az önkormányzat dolgozói, kerületi iskolások segítségével. Emellett megtisztult az iskolák környéke is, ehhez az önkormányzat takarító eszközöket, pólót, az energiapótláshoz pedig csokit is biztosított a résztvevő diákoknak. 2018. május 02.
A húsvéti sonka hagyománya 7000 család örülhetett a húsvéti ajándéknak

Erzsébetváros önkormányzata idén is megrendezte nagysikerű húsvéti sonkaakcióját az ünnepeket megelőzően, március 26. és 28. között. A húsvétot a kereszténység második legnagyobb ünnepeként tartják számon, melyet vallásos és kevésbé vallásos emberek egyaránt ünnepelnek hazánkban. A húsvéti hagyományok és szokások, mint például a locsolkodás vagy a sonka, tojás, kalács fogyasztása életünk részévé vált, és szinte elképzelhetetlen ezek nélkül az ünnep. A húsvét – ahogyan az nevében is szerepel – az ünnep előtti 40 napos böjti időszakra utal, amely hamvazószerdán kezdődik, és nagyszombat estéjén ér véget. Ezt követően kerülhet hús – leggyakrabban sonka – a húsvéti asztalra, melyet a hagyományos paraszti házaknál a téli disznóvágáskor füstöltek meg. 

2018. április 26.
A környezettudatosság fontossága

Interjú Vattamány Zsolttal

Ennek az interjúnak a megjelenésekor is zajlik Erzsébetváros  legnagyobb rendezvénysorozata, a Zöld7. Mesélne róla?

Ezt a programot évekkel ezelőtt álmodtuk meg a környezetvédelem jegyében. Szerettük volna a kerületben élők mindennapjaiba becsempészni a környezettudatos programokat, hogy tettekben is megmutatkozhasson ez a szemléletmód. Különösen a fiatal generációt kívántuk megszólítani ezzel a kezdeményezéssel, ezáltal ők felnőttként egyéni döntéseikben sokkal inkább figyelembe veszik majd a környezeti hatásokat. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni: egy energiatakarékos izzó és a szelektív hulladékgyűjtés is olyan példák, melyek sokat segítenek környezetünk védelmében.

2018. február 23.
2018 első erzsébetvárosi babáját köszöntötték

Erzsébetváros önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a kerületi családok minél szélesebb körű támogatását. Ennek megfelelően évek óta hagyomány, hogy az adott évben elsőként született gyermeket és családját személyesen köszöntik a kerület vezetői. Az idei esztendő első VII. kerületi babája, Budai Hanna január 10-én látta meg a napvilágot a Péterfy Sándor utcai kórházban, így a négytagúra bővült Budai családot Vattamány Zsolt polgármester és dr. Vető Marietta alpolgármester látogatta meg Hernád utcai otthonában.

2018. február 22.
Elfogadta 2018. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

Február tizennegyediki ülésén elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat idei költségvetését, mely az előző hét évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételével nem tervez, illetve a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozza finanszírozni. „A kerület pénzügyi helyzete az idei évben is stabil alapokon nyugszik, mely lehetővé teszi, hogy folytatódjanak a már megkezdett felújítások és beruházások Erzsébetvárosban.

2018. január 25.
Útmutatást nyújt a kerületiek döntése

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az újév küszöbén mi foglalkoztatja leginkább Erzsébetváros polgármesterét?

Két nagyon fontos tennivalónk is van ennek az évnek az első szakaszában. Elsőként az idei költségvetés megtervezését említeném, amely alapja a működésünknek, a kerület további fejlődésének, és természetesen meghatározó szerepet tölt be Erzsébetváros gazdasági stabilitásában is.

Megnyugtató, hogy hosszú évek óta szilárd alapokon nyugszik az önkormányzat működése,

és hetek óta azon dolgozunk, hogy ez 2018-ban is így maradjon. A másik nagy feladatunk a február 18-i erzsébetvárosi népszavazás megszervezése, lebonyolítása. 

(Folytatás a Bővebben gombra kattintva olvasható)

2018. január 10.
Újabb döntések a köztisztaságért

Erzsébetváros önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy novembertől újabb többletforrást biztosít, valamint átszervezéssel is segíteni kívánja a kerület közterületeinek takarítását. Ezzel kapcsolatban már októberben is elfogadta kiegészítő források biztosítását, de szakemberek és a lakosság visszajelzése alapján további változtatásokra van szükség, hogy Erzsébetváros utcái és közterületei minél tisztábbak legyenek.

2017. december 27.
A szociális munka napja

A szociális ágazatban dolgozók egész évben arra törekszenek, hogy ellátottaik, ügyfeleik számára megfelelő szolgáltatást nyújtsanak. A szociális munka napja kiváló alkalmat biztosít a szociális szakma területén dolgozó kollégák áldozatos és felelősségteljes munkájának elismerésére. Erzsébetvárosban november 23-án ünnepelték a szociális munka napját a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében. 

2017. december 17.
Mozgáscentrum nyílt a Lövölde térnél

November 17‒18-án kétnapos rendezvény keretében nyitotta meg Mozgáscentrumát a Lövölde tér 7. szám alatt a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ. A nyitórendezvényen Vattamány Zsolt polgármester az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. 

2017. december 15.
Tűzfal a cirkuszművészet tiszteletére

Novemberben átadták Erzsébetváros legújabb felújított tűzfalán azt az Almássy tér 3. szám alatt található, gigantikus méretű falfestményt, melyet a cirkuszművészet megszületésének évfordulója ihletett. A 2013-ban indult kerületi „TűzfalRehab” program részeként az önkormányzat ezidáig 21 tűzfalat dekoráltatott ki.

A legújabb épületdekoráció témájaként a 250 éves európai cirkuszművészet bemutatását jelölték meg, hogy felhívják a figyelmet e művészeti ágra és a cirkuszművészet magyar hagyományokhoz való erős kötődésére. A szóban forgó falfestményt Erzsébetváros és egyben Budapest legnagyobb felületű tűzfaldíszei között tartják számon. 

OLDALAK:
1

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek