Eseménynaptár

2023. június
H K SZ CS P SZO V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Hírek

2019. szeptember 29.
„Fontos az együttműködés, az irányok összehangolása.”

A Fővárosi Közgyűlésből érkezett az interjúra. Miben függnek össze a fővárosi és a kerületi feladatai?

2014 óta a fővárosi kerületekben megválasztott 23 polgármester a választás eredményeként lesz tagja a közgyűlésnek. Fontosnak tartom ezt, hiszen az ott született döntések nagyban befolyásolják a kerület életét, közvetlenül érintenek bennünket. Úgy gondolom, hogy bőven volt feladat ezen a téren a mostani ciklusban is. Az elmúlt időszakban számos olyan nagy horderejű döntés született, mint például a 2030-ig szóló budapesti közlekedési stratégia, amely jelentős hatással lesz Erzsébetváros infrastrukturális helyzetére is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kerületek nem egymástól független városok, hanem egy nagyobb egység részei számos közös üggyel.

 

Ha már a hatáskörökről, feladatokról beszéltünk: az elmúlt évtizedben jelentős változás történt ezek terén. Mit gondol, melyek ma egy önkormányzat legfontosabb feladatai?

Nehéz lenne itt néhány dolgot felsorolni. Egy 21. századi város vezetésével kapcsolatban más elvárások fogalmazódnak meg, mint akár 1‒2 évtizede. Változik az élet, és ezzel párhuzamosan változnak az igények is. Az általános feladatokon túl – közterületek rendje, ingatlanállomány kezelése, köztisztaság, közszolgáltatások, szociális háló fenntartása – újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelni. Az egyik legfontosabb az, hogy

meg kell tanulnunk alkalmazkodni a klímaváltozás körülményeihez, környezettudatosabb megoldásokat kell keresni.

 

Mindezek kapcsán számos szegmensben már komoly eredményeket értünk el. Napelemekkel szereltük fel intézményeink egy részét, valamennyi felújításnál energetikai korszerűsítéseket is végeztünk, a zöld beruházásainknak köszönhetően pedig az elmúlt 5 évben több mint kétszáz fát és százezer virágot ültettünk ebben a pici kerületben. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy például Erzsébetvárosban több száz tonnával csökkentettük a károsanyag-kibocsátást.

 

Ha ajánlania kellene Erzsébetvárost, melyek lennének a hívószavak? Miért jó itt élni?

Erzsébetváros Budapest központi része, a belvárosi élet nyilvánvaló előnyeivel és nehézségeivel. Minden, ami történik, az nálunk történik, mondhatnám. Jóval több tere van a kultúrának, szabadidőeltöltésnek, mint bárhol. Ezt a vonalat tovább erősítjük: zenetörténeti központ, galéria létesül hamarosan, de az eddig is igen erős színházi kínálat is tovább bővül.

 

Intézményeink és szolgáltatásaink is 21. századi színvonalat képviselnek, egy erzsébetvárosi gyermek számára természetes, hogy az iskolában számos sportolási lehetőség közül választhat, ingyenesen járhat színházba, és még ösztöndíjat is kaphat. Ebben az inspiráló, mégis biztonságos környezetben minden generáció megtalálhatja azt, ami számára fontos.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek