Eseménynaptár

2019. július
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Hírek

2018. május 04.
Erzsébetvárosi Zöld7

Erzsébetvárosban immár hagyományosan minden évben megrendezik az Erzsébetvárosi Zöld7 elnevezésű programsorozatot a környezettudatosság jegyében. Április 20. és 27. között rengeteg eseményt szerveztek az érdeklődő kerületieknek, kicsiket, nagyokat és családokat is vártak több helyszínen.

 

Április 20-án a Klauzál teret takarították az önkormányzat dolgozói, kerületi iskolások segítségével. Emellett megtisztult az iskolák környéke is, ehhez az önkormányzat takarító eszközöket, pólót, az energiapótláshoz pedig csokit is biztosított a résztvevő diákoknak. 

 

A Klauzál téren a munka mellett alkothattak is a tanulók, hiszen meg kellett festeni a kerület legnagyobb óriás poszterét. A játszótér kerítésére több, egyenként 5 négyzetméteres, előrajzolt, környezettudatos témájú PVC molinót függesztettek ki az önkormányzat munkatársai, melyeket a gyerekek/felnőttek kedvük szerint festhettek ki akrilfestékkel, ezt az ecsettel együtt a szervezők biztosították a helyszínen.

 

Délután is folytatódott a program, melyre már a felnőtteket is szívesen várták, hiszen a felelős kutyatartásról volt szó, de láthattak az érdeklődők zenés kutyás bemutatót is, és részt vehettek a közösségi tervezésben a Erzsébetvárosban immár hagyományosan minden évben megrendezik az Erzsébetvárosi Zöld7 elnevezésű programsorozatot a környezettudatosság jegyében. Április 20. és 27. között rengeteg eseményt szerveztek az érdeklődő kerületieknek, kicsiket, nagyokat és családokat is vártak több helyszínen. kerületi kutyás stratégia megalkotásához, és volt kézműves foglalkozás is a gyerekeknek. A Felelős Gazdi programok másnap, április 21-én az Almássy téren is folytatódtak. Ugyanerre a helyszínre a Kanga Alapítvány jóvoltából egész hétvégére kitelepült egy állatsimogató is, ahol a gyerekek testközelből ismerkedhettek mindenféle két- és négylábúval. 

 

A Bethlen Téri Színház színpadi előadásokkal készült a témában. Április 23-án és 24-én elsősorban a kicsiket várták az Ann-droid – Egy robotlány csodálatos kalandjai című előadással. A 21. századi Pinokkió-átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás, ehhez pedig földön, vízen, levegőben rengeteg kaland és megpróbáltatás árán vezet az út. A robotlány eközben a legfontosabb emberi erényekkel is megismerkedik – felnőtteket és gyermekeket egyaránt magával ragadóan. A nézők szeme láttára egy rajzfilm elevenedik meg, amiben hús-vér szereplők mozognak együtt a háttérben futó animációval, így keltve 3D filmérzetet. 

 

Április 22-én Marica Bábszínháza a No, megállj csak, Kancsil! című előadást tűzte műsorra, ezután pedig kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból készíthettek figurákat az érdeklődők, az udvaron pedig állatsimogatóval készültek a kicsiknek a szervezők. 

 

Természetesen az ültetési program idén sem maradt el: a kerület nevelési- oktatási intézményei részére ismét ültetési „egységcsomagot” juttatott el Erzsébetváros önkormányzata, hogy saját programjaik közé beillesztve, szabadon választható időpontban tudják a zöldnövényeket elültetni. Az Oázis Kertészet által összeállított egységcsomag tartalmaz idénynövényeket, a megfelelő ültetőföldet, az ültetéshez szükséges eszközöket és egy interaktív tájékoztatót is.Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek