Eseménynaptár

2020. június
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Hírek

2019. május 30.
Gondoskodunk a nyári élményekről

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az elmúlt hetek időjárásából nem, de a naptárra pillantva látható, hogy két hét múlva beköszönt a nyári szünet. Hogyan készül rá az önkormányzat?

Bár az iskolákban még csak most kezdődik az utolsó nagy hajrá időszaka, nem árt felkészülni a nyárra, hiszen június közepétől a nevelési-oktatási intézményekben megkezdődik a nyári szünet. Tudjuk jól, hogy a fiatalok mennyire várják ezt az időszakot, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szülőknek sok szempontból ez egy megterhelő időszak. Mind anyagilag, mind infrastruktúra szempontjából nehéz megoldani ezt a két és fél hónapos időszakot, a többgyermekes családok esetében ez különösen igaz. Próbálunk segíteni, ahol tudunk, programok szervezésével és anyagi támogatással is. Ez utóbbi célt szolgálja a nagycsaládos és egyszülős családok támogatására vonatkozó pályázatunk.

 

Mit kell erről tudni?

2017-ben hirdettünk meg először ilyen típusú pályázatot, melyre a gyermeküket, gyermekeiket egyedül nevelő szülők, és a három vagy több gyermeket nevelő kétszülős családok jelentkezhetnek. Idén 18 pályázat érkezett hozzánk, s mivel az elbírálások során senkit sem utasítottak el, összesen 51 fő gyermek és 27 fő felnőtt nyaralásához járulhattunk hozzá. A támogatást belföldi üdüléssel kapcsolatban szállásdíjra, útiköltségre, illetve szabadidős tevékenységgel összefüggő belépők vásárlására lehet felhasználni év végéig. A visszajelzések alapján egyöntetűen pozitív az effajta támogatás fogadtatása, hiszen – mint azt többen megfogalmazták – eddig nem volt, vagy nagyon régen volt lehetőségük üdülni, utazni a családdal, és a pályázat segítségével maradandó élményeket tudtak-tudnak nyújtani gyermekeiknek. Több család eljutott így a nyíregyházi állatkertbe, a debreceni virágkarneválra, Miskolctapolcára, a szegedi szabadtéri játékokra, a Balatonra, az Őrségbe, a Fertő-tóhoz vagy a Bakonyba.

 

És akik valamiért nem tudnak elutazni?

Természetesen itt, helyben is próbálunk segíteni a szülőknek. Hamarosan kézhez kapják a szünidei kiadványunkat, melyben valamennyi kerületi és környékbeli táborozási lehetőséget megtalálhatnak az érdeklődők. Emellett a Humán Szolgáltató Központon keresztül családosoknak, nagyszülőknek és unokáknak is szervezünk ingyenes dunai hajókirándulásokat. Megnyílt a Dob utcában a Varázsdoboz Játszóházunk, melyet minden városkártyával rendelkező erzsébetvárosi lakos nagy kedvezménnyel látogathat. Akár egész napos kikapcsolódást nyújthat, és nem kell messzire menni a kisgyermekekkel. Gondoskodunk a nyári élményekről, hiszen ezek teszik örömtelivé, tartalmassá a gyermekek, családok életét.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek