Eseménynaptár

2018. június
H K SZ CS P SZO V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Hírek

2017. szeptember 21.
Konszenzusra épül a kerületi rendelet módosítása

Véget ért a nyári szezon, gondolja, hogy nyugodtabb időszak következik a kerület életében?

Ebben a kerületben nyáron sem áll le az élet, sőt, minden hétre jut egy kulturális program, gasztro fesztivál, családi nap vagy koncert. Erzsébetváros különlegessége és belvárosi jellege miatt nagyon népszerű a nyári, szabadtéri rendezvények szempontjából, illetve a jó idő beköszöntével sok turista is Budapestet választja úti céljául. Ha csak az elmúlt heteket vesszük figyelembe: volt Sólet Fesztivál, elkezdődött a népszerű Zsidó Kulturális Fesztivál, de hatalmas sikert aratott a szeptember elején megrendezett 7. Örkény Kert is. Szeptember végén pedig negyedik alkalommal rendezzük meg a VII. kerületi Futó- és Gyaloglónapunkat a Városligetben, melyre várunk minden sportolni vágyó kerületit és érdeklődőt.


Közben igen megterhelővé is válhat a város számára ez a nyüzsgő időszak.

Nagyon megtisztelő, hogy ennyi ember választja Budapestet és a belvárost úti céljául vagy rendezvények helyszínéül, és büszkék vagyunk arra, hogy világhírű épületeink, éttermeink, szállodáink, tűzfalaink ennyire népszerűek az idelátogatók körében. A VII. kerületnek azonban meg kell küzdenie a turizmus és az ide látogató embertömeg hátrányaival is, amely leginkább rendkívüli köztisztasági és közrendvédelmi helytállást kíván minden szereplőtől.

Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk azon, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyekkel minden szereplő számára segítséget nyújthatunk.

Nem vitás, hogy itt is közösen kell megoldást találni, és mi minden lehetőséget biztosítunk az érintetteknek a párbeszédre, együtt gondolkodásra, közös munkára.

Mit tud még tenni az önkormányzat saját hatáskörében?

Hamarosan átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervet viszünk a testület elé, melyben szerepel majd minden olyan javaslat is, amelyeket a belső-erzsébetvárosi szereplők közreműködésével állítottunk össze. Ezenkívül százmillió forintos értékben kiírtuk a pályázatot új takarítógépek beszerzésére, megszervezzük a rendszeres hajnali, kézi erős takarítást, és megerősítjük Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságát és a hivatal hatósági irodáját is. Ezentúl pedig az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokat, üzlethelyiségeket a jövőben nem adjuk bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely nyitásának céljára. Abban mindenki egyetért, hogy ebben az állandóan változó helyzetben az önkormányzatnak elsősorban és mindenekelőtt a lakosság érdekeit kell képviselnie.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek