Eseménynaptár

2018. április
H K SZ CS P SZO V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Hírek

2017. június 24.
Egyre népszerűbb a városkártya

Interjú Vattamány Zsolttal 

Újabb szolgáltatásokkal bővült a kerületi városkártya-program, mesélne erről bővebben? 

Számos elfogadóhellyel és minden hónapban új lehetőségekkel egészül ki az erzsébetvárosi kártya-program, amely nagy örömmel tölt el. 

Májustól például ingyenesen sportolhatnak a VII. kerületi kártyabirtokosok az Egészségfejlesztési Pontban, amely hozzásegítheti őket az egészségtudatos életmódhoz. Ezenkívül az időseknek szóló ingyenes programjainkat ezentúl nemcsak a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ nyugdíjas korú ellátottjai, hanem a városkártyával rendelkező nyugdíjasok is igénybe vehetik. Továbbá csatlakozott hozzánk a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár is, ahol szintén jelentős kedvezményekben részesülhetnek az olvasás iránt rajongók. A tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a másfél éve életre hívott program elérte célját: a kártyabirtokosok egy erős közösséget alkotnak, akiknek fontos a támogatásunk. 

2017. június 24.
Pattogtak a labdák a Madách téren

Június 8-án kosárlabdázók – profik és amatőrök – lepték el a Madách teret, mivel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) szervezésében itt állították ki a kosárlabda Európa-bajnokság trófeáját és a kontinensviadal hivatalos labdáját, ennek alkalmából pedig szórakoztató, sportos programokat is szerveztek a közönségnek. Volt 3 pontos dobóverseny és labdapörgetés ujjon, a FaceTeam akrobatikus kosárbemutatóját, valamint a Budaörsi Vivace Táncegyesület cheerleader produkcióját is megtekinthették a látogatók, és találkozhattak a magyar válogatott férfi kosárlabdacsapat két tagjával is. 

2017. június 22.
Ingyenes koncert az „Idősek” programsorozat keretében

Június 8-án tartották a kerületi időseknek szóló rendezvénysorozat első programját, melynek keretében 150 fő lehetett részese egy csodálatos élőzenei élménynek a K11 Művészeti és Kulturális Központban a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekarának koncertjén. A rendezvény résztvevőit Vattamány Zsolt polgármester köszöntötte, aki beszédében ismertette az „Idősek” programsorozat következő állomásait. Idén négy nagyszerű esemény valósul még meg: 

• július 12-én háromórás dunai sétahajózáson vehetnek részt az érdeklődők; 

• szeptember 29-én ismét a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekara ad koncertet a K11 Művészeti és Kulturális Központban; 

• október 2-án borkóstolóval egybekötött kirándulást szerveznek a szekszárdi borvidékre; 

• november 7-én pedig csemői Tamás Tanyára kirándulhatnak a jelentkező idősek, ahol egy hagyományos disznóvágást tartanak majd. 

2017. június 07.
Bölcsődék napja Erzsébetvárosban

A bölcsődékben folyó nevelőgondozó tevékenységnek meghatározó szerepe van a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődésében, valamint az anyák munkába állásának elősegítésében és támogatásában. Magyarországon 2010 óta április 21-e a bölcsődék napja, amely államilag elismert ünnepnapnak számít.

2017. május 30.
Méltóképp köszöntjük legifjabb polgárainkat

Babaköszöntő ajándékot kap minden kerületi újszülött, erről döntött nemrég a képviselő-testület. Módosították az Erzsébetvárosban született ifjú állampolgárok és a legalább 20 esztendeje itt élő 80 éven felüliek kerületi polgárként való köszöntését szabályozó önkormányzati rendeletet, mely újabb egyszeri támogatással, az újszülöttek tiszteletére és köszöntésére átadható babacsomaggal egészült ki.

2017. április 29.
„Várunk vissza benneteket, már most hiányoztok”

Rendhagyó búcsúval köszönt el elavult nézőterétől az Örkény Színház április elsején. A közönséget ezúttal a meghívott pártoló tagok és a társulat művészei alkották, akik utoljára ülhettek be a régi székekbe.

2017. április 29.
A kultúra fontos része Erzsébetváros életének


Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Ön szerint miért fontos, hogy egy kerület kulturális és egészségügyi programokat is nyújtson az ott élőknek?

 

Mindig kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségtudatos életmódra és a megelőzésre itt, Erzsébetvárosban. Évekkel ezelőtt, amikor elindítottuk ingyenes szűrőnapjainkat, láttuk, mekkora igény mutatkozik egészségmegőrző programjainkra, ezért évről évre bővítettük, színesítettük ezeket. Eleinte inkább az idősebb korosztály vette igénybe a szolgáltatásokat, mára azonban egyre több fiatal vesz részt a szűréseken, a családok részéről is nagy az érdeklődés. A kulturális programok mindig is szerves részét képezték a kerület életének, az a tapasztalat, hogy minden évben újabb fesztiválok, programok jelennek meg a palettán, vonzzák ide a látogatókat.

2017. február 15.
Elfogadta 2017. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

Mai ülésén elfogadta a Képviselő-testület az önkormányzat ez évi költségvetését. A 2017. évi költségvetés működési hiányt nem tartalmaz, működési hitel felvételével nem számol, illetve a 2011-től induló időszakhoz hasonlóan működési többletet tartalmaz.

2017. február 13.
Új díszterem a Molnár Antal Zeneiskolában

Megújult a Molnár Antal Zeneiskola díszterme, amely ezentúl Kocsis Zoltán nevét viseli. „Nagyon örülünk, hiszen ezzel megoldódik a félévi, év végi vizsgák és bemutatók szervezésének problémája” – mondta Kiss Tünde, az intézmény igazgatója. Az iskolában több mint 600 diák tanul, egy 50 fős teremmel eddig nem ment könnyen az előadások lebonyolítása. „A tanulók is boldogok, hogy szép új környezetben zenélhetnek; a terem hangszigetelt, így próbákra is kitűnően alkalmas.” A felújított helyiség névadó ünnepségét is megtartották, az iskola számára nem volt kérdés, hogy a nemrégiben elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművészről nevezik el az új dísztermet. „Büszkeségünk volt, szerettük őt, jóban voltunk vele” – fogalmazott Kiss Tünde igazgatónő.

2017. január 30.
2016: Munka és előrelépés


A kerületiek jólétéért dolgozunk

Az év eleje általában a visszatekintés és egyben az újrakezdés időszaka is. Vattamány Zsolt polgármester rövid beszámolójában a kerület tavalyi helyzetéről és jövőbeni céljairól olvashatnak, valamint arról, mi minden történt még Erzsébetvárosban.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek