Eseménynaptár

2019. június
H K SZ CS P SZO V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Hírek

2019. január 31.
„Hosszú évek óta szívügyünk ez a terület, és a továbbiakban is mindent megteszünk a fejlesztéséért”

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Számos család életében igen fontos időszak az év eleje, hiszen nemsokára óvodát, iskolát kell választaniuk gyermekeik számára. A városvezetést mennyiben foglalkoztatja ez az ügy?

Nagyon is érint minket az óvodaválasztás és a továbbtanulás ügye, hiszen kerületünkben az átlagosnál sokkal több oktatási és nevelési intézmény van. Szerencsések vagyunk, mert Erzsébetváros igen neves intézményekkel büszkélkedhet, sok szülő gondolja úgy évről évre, hogy gyermekeit hozzánk íratja be. Ilyenkor komoly mérlegelés és hoszszú kutatómunka előzi meg a családok döntését, melyhez mi minden évben segítséget nyújtunk Kopogtató kiadványunkkal. Azt gondolom, hogy a leendő óvodás, iskolás gyermek személyiségétől és képességeitől függően egyáltalán nem mindegy, milyen intézményt választanak neki vagy választ magának.

2018. május 31.
Izrael 70 – Faültetés a Szent István parkban

2018. május 6-án, vasárnap ünnepélyes keretek között emlékeztek meg Izrael állam fennállásának 70. évfordulójáról a budapesti Szent István parkban. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által szervezett eseményen a meghívott vendégek mellett nagyszámú érdeklődő gyűlt össze, hogy részt vehessen a különleges faültetésen, amellyel a szervezők élő és maradandó emléket kívántak állítani a zsidó állam létrejöttének kerek évfordulója előtt tisztelegve. Az eseményen részt vett Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere is.

2018. május 31.
Emléktábla a Rumbach Sebestyén utcában

A pesti gettó áldozatai előtt, valamint a túlélést is jelentő vízcsap emlékére állított emléktáblát egy – többek között – civil emberekből, túlélőkből létrejött társaság, a Dob utcai fiúk. Az eseményen Koltai Róbert színművész mondott verset, majd Gerendás Péter zeneszerző, előadóművész gitárjátékát hallgathatták meg a vendégek.

2018. május 31.
Munkába álltak az új takarítógépek

Bővült az önkormányzat köztisztasági feladatokat ellátó gépparkja 3 darab olasz gyártmányú Tsm Aria 240 típusú, elektromos, önjáró hulladékfelszedő géppel, melyek a kézi takarítás modern, a XXI. század kihívásaihoz fejlesztett vonalát képviselik. Tökéletesen alkalmasak utcák, terek, parkok, még növénnyel beültetett felületek hozzáférhető területeinek takarítására is, valamint a belső kerületekre jellemző, járdavonalba is beérő pincelejárók tisztán tartására.

2018. május 04.
Erzsébetvárosi Zöld7

Erzsébetvárosban immár hagyományosan minden évben megrendezik az Erzsébetvárosi Zöld7 elnevezésű programsorozatot a környezettudatosság jegyében. Április 20. és 27. között rengeteg eseményt szerveztek az érdeklődő kerületieknek, kicsiket, nagyokat és családokat is vártak több helyszínen.

Április 20-án a Klauzál teret takarították az önkormányzat dolgozói, kerületi iskolások segítségével. Emellett megtisztult az iskolák környéke is, ehhez az önkormányzat takarító eszközöket, pólót, az energiapótláshoz pedig csokit is biztosított a résztvevő diákoknak. 2018. május 02.
A húsvéti sonka hagyománya 7000 család örülhetett a húsvéti ajándéknak

Erzsébetváros önkormányzata idén is megrendezte nagysikerű húsvéti sonkaakcióját az ünnepeket megelőzően, március 26. és 28. között. A húsvétot a kereszténység második legnagyobb ünnepeként tartják számon, melyet vallásos és kevésbé vallásos emberek egyaránt ünnepelnek hazánkban. A húsvéti hagyományok és szokások, mint például a locsolkodás vagy a sonka, tojás, kalács fogyasztása életünk részévé vált, és szinte elképzelhetetlen ezek nélkül az ünnep. A húsvét – ahogyan az nevében is szerepel – az ünnep előtti 40 napos böjti időszakra utal, amely hamvazószerdán kezdődik, és nagyszombat estéjén ér véget. Ezt követően kerülhet hús – leggyakrabban sonka – a húsvéti asztalra, melyet a hagyományos paraszti házaknál a téli disznóvágáskor füstöltek meg. 

2018. április 26.
A környezettudatosság fontossága

Interjú Vattamány Zsolttal

Ennek az interjúnak a megjelenésekor is zajlik Erzsébetváros  legnagyobb rendezvénysorozata, a Zöld7. Mesélne róla?

Ezt a programot évekkel ezelőtt álmodtuk meg a környezetvédelem jegyében. Szerettük volna a kerületben élők mindennapjaiba becsempészni a környezettudatos programokat, hogy tettekben is megmutatkozhasson ez a szemléletmód. Különösen a fiatal generációt kívántuk megszólítani ezzel a kezdeményezéssel, ezáltal ők felnőttként egyéni döntéseikben sokkal inkább figyelembe veszik majd a környezeti hatásokat. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni: egy energiatakarékos izzó és a szelektív hulladékgyűjtés is olyan példák, melyek sokat segítenek környezetünk védelmében.

2018. február 23.
2018 első erzsébetvárosi babáját köszöntötték

Erzsébetváros önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a kerületi családok minél szélesebb körű támogatását. Ennek megfelelően évek óta hagyomány, hogy az adott évben elsőként született gyermeket és családját személyesen köszöntik a kerület vezetői. Az idei esztendő első VII. kerületi babája, Budai Hanna január 10-én látta meg a napvilágot a Péterfy Sándor utcai kórházban, így a négytagúra bővült Budai családot Vattamány Zsolt polgármester és dr. Vető Marietta alpolgármester látogatta meg Hernád utcai otthonában.

2018. február 22.
Elfogadta 2018. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

Február tizennegyediki ülésén elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat idei költségvetését, mely az előző hét évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételével nem tervez, illetve a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozza finanszírozni. „A kerület pénzügyi helyzete az idei évben is stabil alapokon nyugszik, mely lehetővé teszi, hogy folytatódjanak a már megkezdett felújítások és beruházások Erzsébetvárosban.

2018. január 25.
Útmutatást nyújt a kerületiek döntése

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az újév küszöbén mi foglalkoztatja leginkább Erzsébetváros polgármesterét?

Két nagyon fontos tennivalónk is van ennek az évnek az első szakaszában. Elsőként az idei költségvetés megtervezését említeném, amely alapja a működésünknek, a kerület további fejlődésének, és természetesen meghatározó szerepet tölt be Erzsébetváros gazdasági stabilitásában is.

Megnyugtató, hogy hosszú évek óta szilárd alapokon nyugszik az önkormányzat működése,

és hetek óta azon dolgozunk, hogy ez 2018-ban is így maradjon. A másik nagy feladatunk a február 18-i erzsébetvárosi népszavazás megszervezése, lebonyolítása. 

(Folytatás a Bővebben gombra kattintva olvasható)

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek