Eseménynaptár

2019. március
H K SZ CS P SZO V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Hírek

2017. június 07.
Bölcsődék napja Erzsébetvárosban

A bölcsődékben folyó nevelőgondozó tevékenységnek meghatározó szerepe van a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődésében, valamint az anyák munkába állásának elősegítésében és támogatásában. Magyarországon 2010 óta április 21-e a bölcsődék napja, amely államilag elismert ünnepnapnak számít.

2017. május 30.
Méltóképp köszöntjük legifjabb polgárainkat

Babaköszöntő ajándékot kap minden kerületi újszülött, erről döntött nemrég a képviselő-testület. Módosították az Erzsébetvárosban született ifjú állampolgárok és a legalább 20 esztendeje itt élő 80 éven felüliek kerületi polgárként való köszöntését szabályozó önkormányzati rendeletet, mely újabb egyszeri támogatással, az újszülöttek tiszteletére és köszöntésére átadható babacsomaggal egészült ki.

2017. április 29.
„Várunk vissza benneteket, már most hiányoztok”

Rendhagyó búcsúval köszönt el elavult nézőterétől az Örkény Színház április elsején. A közönséget ezúttal a meghívott pártoló tagok és a társulat művészei alkották, akik utoljára ülhettek be a régi székekbe.

2017. április 29.
A kultúra fontos része Erzsébetváros életének


Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Ön szerint miért fontos, hogy egy kerület kulturális és egészségügyi programokat is nyújtson az ott élőknek?

 

Mindig kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségtudatos életmódra és a megelőzésre itt, Erzsébetvárosban. Évekkel ezelőtt, amikor elindítottuk ingyenes szűrőnapjainkat, láttuk, mekkora igény mutatkozik egészségmegőrző programjainkra, ezért évről évre bővítettük, színesítettük ezeket. Eleinte inkább az idősebb korosztály vette igénybe a szolgáltatásokat, mára azonban egyre több fiatal vesz részt a szűréseken, a családok részéről is nagy az érdeklődés. A kulturális programok mindig is szerves részét képezték a kerület életének, az a tapasztalat, hogy minden évben újabb fesztiválok, programok jelennek meg a palettán, vonzzák ide a látogatókat.

2017. február 15.
Elfogadta 2017. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

Mai ülésén elfogadta a Képviselő-testület az önkormányzat ez évi költségvetését. A 2017. évi költségvetés működési hiányt nem tartalmaz, működési hitel felvételével nem számol, illetve a 2011-től induló időszakhoz hasonlóan működési többletet tartalmaz.

2017. február 13.
Új díszterem a Molnár Antal Zeneiskolában

Megújult a Molnár Antal Zeneiskola díszterme, amely ezentúl Kocsis Zoltán nevét viseli. „Nagyon örülünk, hiszen ezzel megoldódik a félévi, év végi vizsgák és bemutatók szervezésének problémája” – mondta Kiss Tünde, az intézmény igazgatója. Az iskolában több mint 600 diák tanul, egy 50 fős teremmel eddig nem ment könnyen az előadások lebonyolítása. „A tanulók is boldogok, hogy szép új környezetben zenélhetnek; a terem hangszigetelt, így próbákra is kitűnően alkalmas.” A felújított helyiség névadó ünnepségét is megtartották, az iskola számára nem volt kérdés, hogy a nemrégiben elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművészről nevezik el az új dísztermet. „Büszkeségünk volt, szerettük őt, jóban voltunk vele” – fogalmazott Kiss Tünde igazgatónő.

2017. január 30.
2016: Munka és előrelépés


A kerületiek jólétéért dolgozunk

Az év eleje általában a visszatekintés és egyben az újrakezdés időszaka is. Vattamány Zsolt polgármester rövid beszámolójában a kerület tavalyi helyzetéről és jövőbeni céljairól olvashatnak, valamint arról, mi minden történt még Erzsébetvárosban.

2017. január 23.
Részvétnyilvánítás

Erzsébetváros Önkormányzata megrendüléssel értesült a január 20-án, Olaszországban történt tragikus buszbalesetről, melyben tizenhatan vesztették életüket és többen megsérültek. Ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket és együttérzésünket a balesetben elhunytak családtagjai, hozzátartozói és barátai számára. A tragédia mély nyomot hagyott mindannyiunk szívében, osztozunk a gyászoló rokonok, tanárok és iskolatársak fájdalmában, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk!


Erzsébetváros Önkormányzatának nevében

Vattamány Zsolt polgármester

2016. december 17.
Karácsonyi ajándékcsomag

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Erzsébetváros önkormányzata a karácsonyi ünnepek közeledtével egy tartós élelmiszerekből és főzési alapanyagokból álló ajándékcsomaggal lepi meg a 60. év feletti, VII. kerületi lakcímmel rendelkező szépkorúakat, ezzel is kifejezve megbecsülését az idősebb korosztály felé. A csomag összeállításakor ügyeltünk arra, hogy az minél hasznosabb alapanyagokat tartalmazzon, hozzájárulva az ünnepi menü elkészítéséhez.Az ajándék az alábbi termékeket tartalmazza:

 

• 1 csomag édes, omlós keksz

• 1 üveg sárgabaracklekvár

• 1 doboz Pickwick fekete tea

• 1 csomag Tchibo Family őrölt, pörkölt kávé

• 1 csomag őrölt fűszerpaprika

• 1 tábla Boci Nasi tejcsokoládé

• 1 csomag kakaópor

• 1 csomag Completa kávékrémpor

• Dr. Oetker Eredeti Puding családi csomag


A hír folytatásához kattintson a Bővebben gombra!

2016. december 16.
Tisztelt Erzsébetvárosiak!

Az év utolsó hónapja mindig különleges időszak. Decemberben mindenki a karácsonyt várja, a megpihenés, az ünneplés, a szeretet és a meghittség idejét. A gyermekek a karácsonyi ünnepi asztalnál ajándékokat bontogatnak, örvendeznek, és végre együtt van a család. Az adventi várakozás időszaka az apróságok számára sok esetben a becsomagolt meglepetésekről szól, és nem a karácsonyi készülődésről. Azonban, ahogy telnek az évek, megfordul minden, és sokkal nagyobb örömet okoz az, hogy adjunk, örömet okozzunk, gondoskodjunk másokról. Valójában erről szól az ünnep.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek