Eseménynaptár

2020. július
H K SZ CS P SZO V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Hírek

2019. május 30.
Gondoskodunk a nyári élményekről

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

 

Az elmúlt hetek időjárásából nem, de a naptárra pillantva látható, hogy két hét múlva beköszönt a nyári szünet. Hogyan készül rá az önkormányzat?

Bár az iskolákban még csak most kezdődik az utolsó nagy hajrá időszaka, nem árt felkészülni a nyárra, hiszen június közepétől a nevelési-oktatási intézményekben megkezdődik a nyári szünet. Tudjuk jól, hogy a fiatalok mennyire várják ezt az időszakot, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szülőknek sok szempontból ez egy megterhelő időszak. Mind anyagilag, mind infrastruktúra szempontjából nehéz megoldani ezt a két és fél hónapos időszakot, a többgyermekes családok esetében ez különösen igaz. Próbálunk segíteni, ahol tudunk, programok szervezésével és anyagi támogatással is. Ez utóbbi célt szolgálja a nagycsaládos és egyszülős családok támogatására vonatkozó pályázatunk.

2019. április 24.
Mit egyek, hogy jól (l)egyek? – Dietetikai tanácsadás Erzsébetvárosban

Egészséges-e a tej? Mennyi cukrot ehetünk? Hogyan étkezzünk, ha hosszú távon fogyni szeretnénk? Mit válasszunk a boltban, hogy illeszkedjen az étrendünkhöz? Hasonló kérdések gyakran merülnek fel bennünk, és rengeteg, akár egymásnak ellentmondó információ kering a köztudatban a táplálkozással kapcsolatban. Legjobb ilyenkor szakember segítségét kérni, aki egyéni igényeinket figyelembe véve tud tanácsokat adni. A VII. kerületi lakosok számára – az Erzsébetváros Szíve program keretében – mostantól lehetőség nyílik dietetikai tanácsadáson való részvételre.

2019. április 24.
Ezren énekeltek a Madách téren

Közös énekléssel ünnepelték a magyar költészet napját az Örkény István Színház és Erzsébetváros önkormányzatának rendezésében április 11-én, csütörtökön. A téren a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium és a Madách Imre Gimnázium ezer diákja énekelte el együtt József Attila Tiszta szívvel című versének a Kex zenekar által megzenésített verzióját.

A kórust zenekaron kísérte Mácsai Pál színművész, az Örkény Színház igazgatója (gitár), Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere (gitár), Urbán Marcell (dob), Fánczi Gábor (basszusgitár) és Wagner-Puskás Péter (billentyűk).


A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik, akinek életműve megkerülhetetlen mind a költőutódok, mind a művészettel foglalkozók számára. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

2019. április 19.
Erzsébetváros Szíve program Nyitórendezvény

Az országos statisztikákból is ismert a magyar lakosság rossz szív- és érrendszeri állapota, és nincs ez másként a kerületben élők esetében sem. Erzsébetváros önkormányzata azonban eltökélt abban, hogy tegyen ez ellen. Ennek érdekében a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központtal összefogva az idei évben elindítja az Erzsébetváros Szíve programot. A program nyitórendezvényét 2019. április 15-én a K11 Művészeti és Kulturális Központban tartották meg, melyet Vattamány Zsolt polgármester köszöntője nyitott meg.

2019. március 23.
Díjazottjaink

Március 13-án ünnepi ülésen adták át Erzsébetváros 2019-es kitüntető címeit a kerület kiemelkedő alakjainak.


(A díjazottak névsora a "Bővebben" gombra kattintva olvasható)

2019. március 22.
Emlékezzünk a márciusi ifjakra!

Március 13-án tartotta koszorúzási ünnepségét Erzsébetváros önkormányzata a Klauzál téren, a „Magyar huszár” szobornál. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc március 15-i eseményeire emlékező rendezvényen lovashuszárok, az Erzsébetvárosi Kétannyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium kórusa és az ETŰD zenekar lépett fel.

2019. március 21.
Átadták az Erzsébetváros Díszpolgára címet

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrelPolgármester úr, azt mondta, nagy bejelentésre készül. Mi volna az?

Hatalmas megtiszteltetés ért minket. Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferencdíjas magyar előadóművész, zeneszerző, érdemes művész, a magyar könnyűzene kiemelkedő és meghatározó alakja elfogadta felkérésünket, így március 13-án Erzsébetváros Díszpolgára lett. 

(Az interjú a "Bővebben" gombra kattintva olvasható)

2019. március 08.
Női lélek férfi szemmel

 

Idézet a Fiatal Családosok Klubjának Női lélek férfi szemmel című nőnapi kiadványából.


2019. február 28.
Az együttműködés a fejlődés kulcsa

Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

Hogyan alakult a tavalyi év az önkormányzat életében?

A 2018-as évünket sok szempontból sikeresnek ítélem, ugyanakkor az évértékelők idején mindig kettős érzések vannak bennem, hiszen egy ekkora város ügyeit nem lehet bizonyos dátumtól dátumig befejezettnek tekinteni. Ez folyamatos munka, mely nemcsak éveken, olykor ciklusokon is átível. Sikerült megvalósítanunk a terveink nagyobb részét, és vannak előkészített, valamint folyamatban lévő projektjeink is.

2019. február 28.
|  Csatolt dokumentumok:
Elindult az Erzsébetvárosi Életmentő Program

21 helyszínen lehet azonnal életet menteni a kerületben


Tizenöt VII. kerületi helyszínre helyezett ki Erzsébetváros önkormányzata életmentő defibrillátor készülékeket, melyekkel azonnali segítséget lehet nyújtani hirtelen szívmegállás esetén a mentők kiérkezéséig. Így a kerületben már 21 helyszínen lehet azonnal életet menteni.

Az életmentő pontok között önkormányzati épületek, iskolák, társasház, hotel, piac, kultúrház és rendőrség is található. Valamennyi defibrillátor készülék magyar nyelvű, és tartozik hozzá egy életmentő készlet is, mely még inkább segíti a szakszerű segítségnyújtást. Erzsébetváros önkormányzatának felkérésére a kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház központi intenzív terápiás osztályán dolgozó munkatársak elsősegély tanfolyamot tartottak az életmentő készülékekkel ellátott intézmények kijelölt munkatársainak. Összesen 42 fő vett részt az oktatásokon. A programnak ez az első üteme, és hamarosan újabb helyszínekkel bővül majd.


Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek