Eseménynaptár

2019. június
H K SZ CS P SZO V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Hírek

2018. január 10.
Újabb döntések a köztisztaságért

Erzsébetváros önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy novembertől újabb többletforrást biztosít, valamint átszervezéssel is segíteni kívánja a kerület közterületeinek takarítását. Ezzel kapcsolatban már októberben is elfogadta kiegészítő források biztosítását, de szakemberek és a lakosság visszajelzése alapján további változtatásokra van szükség, hogy Erzsébetváros utcái és közterületei minél tisztábbak legyenek.

2017. december 27.
A szociális munka napja

A szociális ágazatban dolgozók egész évben arra törekszenek, hogy ellátottaik, ügyfeleik számára megfelelő szolgáltatást nyújtsanak. A szociális munka napja kiváló alkalmat biztosít a szociális szakma területén dolgozó kollégák áldozatos és felelősségteljes munkájának elismerésére. Erzsébetvárosban november 23-án ünnepelték a szociális munka napját a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében. 

2017. december 17.
Mozgáscentrum nyílt a Lövölde térnél

November 17‒18-án kétnapos rendezvény keretében nyitotta meg Mozgáscentrumát a Lövölde tér 7. szám alatt a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ. A nyitórendezvényen Vattamány Zsolt polgármester az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. 

2017. december 15.
Tűzfal a cirkuszművészet tiszteletére

Novemberben átadták Erzsébetváros legújabb felújított tűzfalán azt az Almássy tér 3. szám alatt található, gigantikus méretű falfestményt, melyet a cirkuszművészet megszületésének évfordulója ihletett. A 2013-ban indult kerületi „TűzfalRehab” program részeként az önkormányzat ezidáig 21 tűzfalat dekoráltatott ki.

A legújabb épületdekoráció témájaként a 250 éves európai cirkuszművészet bemutatását jelölték meg, hogy felhívják a figyelmet e művészeti ágra és a cirkuszművészet magyar hagyományokhoz való erős kötődésére. A szóban forgó falfestményt Erzsébetváros és egyben Budapest legnagyobb felületű tűzfaldíszei között tartják számon. 

2017. szeptember 27.
Felújítás az Alsóerdősori Bárdos Lajos iskolában

Az Alsóerdősori Bárdos Lajos iskolában a részleges felújítási munkálatok is folytatódtak idén, melyek során:


• 8 tanterem és a természettudományi labor újult meg,

• a régi parkettákat felcsiszolták, a falakat lefestették,

• új padlóburkolatot fektettek le a földszinti folyosón, a közlekedőben és ebédlőben,

• az ebédlőben kicserélték a kézmosókat,

• acél védőrácsokat szereltek az udvari ablakokra,

• a játszószigeteknél a játékok körül új eséscsillapító burkolatot tettek le,

• és teljes felújításon esett át az iskola liftje.

2017. szeptember 25.
Európai Uniós támogatásból korszerűsít a kerület

Két hetedik kerületi épület épületenergetikai korszerűsítésére több mint 166 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat, melyet a Kohéziós Alap finanszíroz. Ezáltal megújul idén a Dózsa György Úti Idősek Otthona és az Alsóerdősori Iskola is.

2017. szeptember 21.
Konszenzusra épül a kerületi rendelet módosítása

Interjú Vattamány Zsolttal

Véget ért a nyári szezon, gondolja, hogy nyugodtabb időszak következik a kerület életében?

Ebben a kerületben nyáron sem áll le az élet, sőt, minden hétre jut egy kulturális program, gasztro fesztivál, családi nap vagy koncert. Erzsébetváros különlegessége és belvárosi jellege miatt nagyon népszerű a nyári, szabadtéri rendezvények szempontjából, illetve a jó idő beköszöntével sok turista is Budapestet választja úti céljául. Ha csak az elmúlt heteket vesszük figyelembe: volt Sólet Fesztivál, elkezdődött a népszerű Zsidó Kulturális Fesztivál, de hatalmas sikert aratott a szeptember elején megrendezett 7. Örkény Kert is. Szeptember végén pedig negyedik alkalommal rendezzük meg a VII. kerületi Futó- és Gyaloglónapunkat a Városligetben, melyre várunk minden sportolni vágyó kerületit és érdeklődőt.

2017. június 24.
Egyre népszerűbb a városkártya

Interjú Vattamány Zsolttal 

Újabb szolgáltatásokkal bővült a kerületi városkártya-program, mesélne erről bővebben? 

Számos elfogadóhellyel és minden hónapban új lehetőségekkel egészül ki az erzsébetvárosi kártya-program, amely nagy örömmel tölt el. 

Májustól például ingyenesen sportolhatnak a VII. kerületi kártyabirtokosok az Egészségfejlesztési Pontban, amely hozzásegítheti őket az egészségtudatos életmódhoz. Ezenkívül az időseknek szóló ingyenes programjainkat ezentúl nemcsak a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ nyugdíjas korú ellátottjai, hanem a városkártyával rendelkező nyugdíjasok is igénybe vehetik. Továbbá csatlakozott hozzánk a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár is, ahol szintén jelentős kedvezményekben részesülhetnek az olvasás iránt rajongók. A tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a másfél éve életre hívott program elérte célját: a kártyabirtokosok egy erős közösséget alkotnak, akiknek fontos a támogatásunk. 

2017. június 24.
Pattogtak a labdák a Madách téren

Június 8-án kosárlabdázók – profik és amatőrök – lepték el a Madách teret, mivel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) szervezésében itt állították ki a kosárlabda Európa-bajnokság trófeáját és a kontinensviadal hivatalos labdáját, ennek alkalmából pedig szórakoztató, sportos programokat is szerveztek a közönségnek. Volt 3 pontos dobóverseny és labdapörgetés ujjon, a FaceTeam akrobatikus kosárbemutatóját, valamint a Budaörsi Vivace Táncegyesület cheerleader produkcióját is megtekinthették a látogatók, és találkozhattak a magyar válogatott férfi kosárlabdacsapat két tagjával is. 

2017. június 22.
Ingyenes koncert az „Idősek” programsorozat keretében

Június 8-án tartották a kerületi időseknek szóló rendezvénysorozat első programját, melynek keretében 150 fő lehetett részese egy csodálatos élőzenei élménynek a K11 Művészeti és Kulturális Központban a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekarának koncertjén. A rendezvény résztvevőit Vattamány Zsolt polgármester köszöntötte, aki beszédében ismertette az „Idősek” programsorozat következő állomásait. Idén négy nagyszerű esemény valósul még meg: 

• július 12-én háromórás dunai sétahajózáson vehetnek részt az érdeklődők; 

• szeptember 29-én ismét a 100 Tagú Cigányzenekar Ifjúsági Zenekara ad koncertet a K11 Művészeti és Kulturális Központban; 

• október 2-án borkóstolóval egybekötött kirándulást szerveznek a szekszárdi borvidékre; 

• november 7-én pedig csemői Tamás Tanyára kirándulhatnak a jelentkező idősek, ahol egy hagyományos disznóvágást tartanak majd. 

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek