Eseménynaptár

2018. április
H K SZ CS P SZO V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Hírek

2016. június 27.
Új burkolatot kapott az Alsó erdősor utca

Felújították az Alsó erdősor utca Dohány utca és Rákóczi út közötti szakaszát, mivel a régi burkolat elhasználódott, az úttest és a járda több helyen rossz állapotú volt. A felújítást és a műszaki átadást követően Vattamány Zsolt polgármester kilátogatott a területre, hogy megnézze a megújult utcaszakaszt.

2016. június 27.
Gálával ünnepeltek a Hétpróbások

Mozgalmas időszaknak bizonyult a május és a június a 7-es választókerületben, hiszen megújult az Alsó erdősor utca egy szakasza, melynek felújításával új, erősebb aszfaltburkolatot kapott a forgalmas terület. Mindemellett az egész éves erzsébetvárosi vetélkedősorozat, a Hétpróba is a végéhez érkezett, melynek díjkiosztó gáláját az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolában tartották.

2016. június 23.
Újabb zöldfelülettel bővült a kerület

Az elmúlt időszakban a kerület több pontján növényesítettek az önkormányzat munkatársai, és 35 új facsemetét is ültettek Erzsébetváros utcáin. Május végén 24 új planténert helyeztek ki, melyekbe várostűrő díszfákat ültettek. 

2016. június 08.
A körzet megújuló óvodája

Erzsébetváros egyik legrégebbi és legnagyobb múltú nevelési intézménye a Brunszvik Teréz Óvoda, amely a Rózsák terén, a 7. számú választókerületben található. Nevét Brunszvik Teréz magyar grófnőről az első magyarországi óvodák alapítójáról kapta.

2016. június 02.
Tudatos építkezés, stabil pénzügyek, modern kerület

Interjú Vattamány Zsolttal


Május közepén több ponton is módosították a kerület költségvetését, milyen változások történtek?


A legfőbb változások közül az oktatási és egészségügyi szféra támogatásait emelném ki, hiszen ezek azok, amelyek minden erzsébetvárosit érintenek.Ezek közül is az egyik legfontosabb a kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórháznak nyújtott segítség, hiszen talán ők vannak a legnehezebb helyzetben.A kórház vezetőivel való rendszeres egyeztetések és visszajelzések alapján könnyen behatárolható az a terület, ahol segíteni tud az önkormányzat. Most a fül-orr-gégészeti részlegnek segítünk 5 millió forinttal, de minden évben más kórházi osztálynak nyújtunk támogatást.

2016. május 17.
Megújult kulturális színtér a VII. kerületben

Hivatalosan is átadták május 17-én az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZ-at, melyet az Erzsébet Terv fejlesztési program keretein belül újított fel az önkormányzat. Az 1905-ben épült, műemlék jellegű épület teljes körű megújuláson esett át 2015 nyarától mostanáig. A munkálatok többek között érintették a belső homlokzat festését, a belső termekben a járólapok cseréjét, de javították az üvegtetőt és a vizesblokkokat, valamint elvégezték a fűtési rendszer átépítését is. 

2016. május 05.
Olimpikon kapott emléktáblát Erzsébetvárosban

Az állatorvosi egyetem gyönyörű főterén avatták fel április 6-án Ránkyné Németh Angéla olimpiai és Európa-bajnok, ötszörös magyar bajnok sportoló, Budapest díszpolgárának emléktábláját. Az avatón felszólalt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Magyar Zoltán MOB-alelnök, dr. Sótonyi Péter dékán és Ránky Réka, Németh Angéla lánya.

2016. május 03.
Sokrétű kedvezményt biztosít az Erzsébetváros Kártya

Több ezren éltek a húsvéti ajándékakció lehetőségével
 

A VII. kerület hivatalos városkártyája nem csupán kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít számos erzsébetvárosi üzletben és szolgáltatónál, hanem a kártyabirtokosoknak lehetőségük nyílik különböző ajándékakciókon is részt venni. A húsvéti ünnepek előtt minden Erzsébetváros Kártyával rendelkező lakónak egy doboz tojással kedveskedett az önkormányzat, melyet tíz napon keresztül lehetett átvenni a kártya felmutatása ellenében.

2016. április 22.
Megkezdődött a Kis Diófa utca felújítása

A Kis Diófa utca hosszú ideje tervezett felújítását végre hamarosan megkezdik az elavult ivóvízhálózat és a gázvezeték rekonstrukciójával. A két érintett közműszolgáltató (Fővárosi Vízművek Zrt., Fővárosi Gázművek Zrt.) az idei tervébe tudta beilleszteni a munkálatokat, így a Vízművek 2016. április 12-én kezdte meg munkáját, mely mintegy három hetet vesz majd igénybe. A FŐGÁZ Zrt. a tervek szerint ezt követően, várhatóan május 9-e után kezdi meg a felújítást, és előreláthatóan egy hónapig tart majd a kivitelezés.

2016. április 04.
Erzsébetváros Díszpolgára

Erzsébetváros önkormányzatának képviselő-testülete március 11-i ünnepi ülésén átadta az Erzsébetváros Díszpolgára címet.

A testület idén az Erzsébetváros Díszpolgára címet Végh Tamás református lelkésznek, a Budapest-Fasori Református Gyülekezet 2014-ben nyugdíjba vonult gyülekezetvezető lelkipásztorának adományozta.  

 

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek